Rumin plv 1kg
Popis
Úprava fermentačních procesů v bachoru skotu, ovcí a koz. Indikační skupina: ruminatorium, digestivum.
Charakteristika: Soli kyseliny propionové nahrazují její nedostatek při zastavené nebo snížené činnosti předžaludků, kdy je narušeno štěpení sacharidů. Úpravou pH bachoru, dodáním rostlinných stimulátorů a kvasinek jsou vytvářeny podmínky pro obnovení činnosti bachorové mikroflóry. Tuto činnost podporují i stopové prvky.
Použití: Primární dysfunkce předžaludků vyvolané přeplněním bachoru, nedostatečným nebo jednostranným krmením, náhlými změnami krmné dávky nebo závadnými krmivy. Sekundární dysfunkce předžaludků souvisejících s hyperaciditou bachoru, acetomenií, poruchami metabolismu vápníku a podáváním antibiotik a sulfonamidů.
Dávkování:
Dospělý skot – 330 g (1/3 balení) v 1 až 2 litrech vlažné vody sondou nebo přímo z lahve. Podle potřeby opakovat 2krát denně po dobu 2 až 5 dnů. U těžkých stavů možno zvýšit dávkování na 500 g (1/2 balení). U mladého skotu, ovcí a koz dávky snížit úměrně s hmotností zvířete.
Charakteristika: Soli kyseliny propionové nahrazují její nedostatek při zastavené nebo snížené činnosti předžaludků, kdy je narušeno štěpení sacharidů. Úpravou pH bachoru, dodáním rostlinných stimulátorů a kvasinek jsou vytvářeny podmínky pro obnovení činnosti bachorové mikroflóry. Tuto činnost podporují i stopové prvky.
Použití: Primární dysfunkce předžaludků vyvolané přeplněním bachoru, nedostatečným nebo jednostranným krmením, náhlými změnami krmné dávky nebo závadnými krmivy. Sekundární dysfunkce předžaludků souvisejících s hyperaciditou bachoru, acetomenií, poruchami metabolismu vápníku a podáváním antibiotik a sulfonamidů.
Dávkování:
Dospělý skot – 330 g (1/3 balení) v 1 až 2 litrech vlažné vody sondou nebo přímo z lahve. Podle potřeby opakovat 2krát denně po dobu 2 až 5 dnů. U těžkých stavů možno zvýšit dávkování na 500 g (1/2 balení). U mladého skotu, ovcí a koz dávky snížit úměrně s hmotností zvířete.
Hmotnost | 1.081 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.